Xhubleta shqiptare në UNESCO

- Advertisement -

Xhubleta me dije bërjen e saj, si dukuri e rrallë shqiptare mbi 4000-vjeçare, tashmë janë pjesë e Pasurisë Botërore të Njerëzimit. Tradita e kësaj veshje tipike, që gratë veriore trashëguan brez pas brezi, prej ditës së sotme është pjesë e listës së Trashëgimisë Kulturore Jo materiale, pas iso-polifonisë shqiptare. Xhubleta Shqiptare u regjistrua si trashëgimi kulturore botërore nga UNESCO në 110 Vjetorin e pavarësisë,

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Lamtumirë “Aktori i madh i roleve të vogla”, Lek Mosi (Video)

    Nga Vangjel Agora    Nëse ka qenë dikur...

Nga Adrian Gurma: Kryebashkiakët e Qarkut Vlorë takim në Sarandë

Ishte kënaqësi pjesmarrja në Tryezën e mbajtur në Sarandë,...

80-vjetori i Çetës “Çamëria” nga Musa Kola

Sot përkujtohet 80-vjetori i krijimit të së parës çetë...

NGA THOMA NIKA : PROKOPI I DIJSHËM, PO AQ SA I GUXIMSHËM (VIDEO 2011)

Sot inxhinjeri pasionant i pyjeve dhe ekologu Prokop Qirjaqi...