Dikur

Në kuadër të 79 vjetorit të formimit të Cetës “Camëria”, formacioni i parë luftark në jug

Mbrëmjen e së martës tek kodra e lapidarit në Markat, pikërisht tek vendi ku u formua Ceta, drejtues, intelektualë dhe banorë të bashkisë Konispol...

Edith Durham “ Mbretëresha e Malësorëve”

Mary Edith Durham (1863-1944) ishte një udhëtare, artiste, shkrimtare britanike që u bë e famshme për shkrimet e saj antropologjike rreth jetës në trojet...

Komisari turk – Miqësia katolik mysliman si në asnjë vënd tjetër.

InforCulture sjellë një përshkrim të shkurtër që komisari turk i kohës në shekullin XIX i bëri shqiptarëve të Shqipërisë së epërme. Ai këtë përshkrim...

Shkolla shqipe e Delvinës

Nga Vldimir Kodhelaj Në vitet 1902 – 1908 patriotët delvinjotë u kërkonin shesh herë autoriteteve osmane për të hapur një shkollë shqipe në Delvinë. Madje...

UJËSJELLËSI ROMAK BUTRINTIT-XARRE ( Aqueduct) – UJE 24 ORE

Periudha romake i dha një hov cilësor ndërtimeve monumentale në Butrint: si kompleksi i madh i banjave publike, rikonstruksioni i tempullit të Asklepit(...