Kulturë

Pak fjalë për të madhin Thoma Gjonin.(Video)

Nga Shpresa Dine Thomai ka qënë dhe mbetet një nga ikonat e Estaradës Profesioniste të Sarandës,(Fituese e çmimit “Naim Frashëri” i Klasi të II-të) pasi...

Skulptori Odise Papa, krijuesi i jetës së pandjeshme, mjeshtër i gdhendjes artistikisht të mermerit….(Video)

Nga Shpresa Dine Odisea Papa, është skulptori sarandiot, që njihet nga secili prej nesh si mjeshtri i gdhendjes së mermerit. https://youtu.be/RbGywe7XXls   Nga Shpresa Dine Edhe pse prej pak...

Arkeologu Halil Shabani, krenari për rajonin e jugut

Halil Shabani historian dhe arkeolog, i diplomuar në UT në fakultetin Histori- Gjeografi dhe i mëkuar në plejadën e arkeologëve të shquar shqiptarë të...

Vezët e kuqe të Pashkëve: Cilat janë simbolika e fshehura dhe pse janë të kuqe?

Një nga zakonet më të njohura të Pashkëve është lyerja e vezëve të Pakshëve me ngjyrë të kuqe. Ndoshta vitet e fundit vezët janë...

Liqeni i Butrintit, i vetmi liqen në Botë me dy kate

Liqeni i Butrintit ka orgjinë tektonike.Eshtë i vetmi liqen në botë me dy kate.Nga sipërfaqja deri në 8 m thellesi ka jetë. Lidhet me detin...