Intervista

Enea Lapa, djali nga Saranda që ka gjetur veten në sport në Amerikë

Enea Lapa, djali nga Saranda që prej disa vitesh jeton në Amerikë, ndërsa e ka gjetur veten mirë në këtë vend, mirë e...

Sarandioti Noti Llambraqi, ky sfinks që sfidoi vdekjen

Panajot Llambraqin, ose Notin, e njohin të gjithë sarandiotët.Bëhet fjalë për duarartin e heshtur Noti Llambraqi, i cili kur ishte ende dhjetëvjecar nisi...

Profesioni i mësueses, tërë jetën krenari dhe pasion për Marta Zhupa (Xhani)…

  Profesioni i mësueses ka qenë tërë jetën krenari dhe pasion për Marta Zhupa (Xhani), aq sa edhe sot edhe pse në pension shprehet se...

Fermerët tek mandarinat e Konispolit: Cmimet janë rritur për cdo sherbim që kërkon mandarina, ndërkohë që cmimi i vetë prodhimit bie cdo ditë.

Fermerët e kultivimit të agrumeve, kryesisht të mandarinave në bashkinë e Konispolit janë tashmë në sezonin e vjeljes së prodhimit, janë në atë ankthin...

Marina Vlorë fut qytetin në hartën e turizmit detar të mesdheut

Pjesë e buxhetit të deklaruar nga qeveria për vitin 2022 është edhe një port i ri turistik në qytetin e Vlorës. Është folur për...