Shitësit e mishit në protestë për mosfunksionimin e thertores (Video)

- Advertisement -

Nga Shpresa Dine

SARANDE/ Shitës të mishit në Sarandë janë mbledhur sot para bashkisë për të protestuar. Shqetësimi i tyre është mosfunksionimi prej disa muajsh i thertores së Sarandës. Në të njejtin mendim ishin të gjithë shitësit e ndodhur sot në protestë. Çojmë bagëtitë dhe nuk na përgjigjet askush për t’i therur, shprehen në prononcimin e tyre Josif Gërdhuqi, Ermir Hasani dhe Agim Boçi
Prej kohësh thertorja në Sarandë nuk funksionon. Për këtë arësye shitësve u është dashur të shkojnë për të bërë therje në Gjirokastër apo edhe në Tepelenë. Kjo dëmton shumë punën e tyre. Në rajonin Sarandë – Delvinë janë rreth 25 dyqane të tregtimit të mishit…
Për këtë jashtë kamerës në bashki na thonë se pengesë për thertoren behet mungesa e kasapëve. Ky është një justifikim i kotë pasi shitësi kërkon sherbimin për të cilin nuk ka hezituar të paguajë për çdo kokë sipas tarifës së përcaktuar nga bashkia.
Thertorja në Sarandë është hapur në 1 qershor 2011 me një investim të Ministrisë së Bujqësisë dhe Ushqimit prej 27 milione lekesh
dhe ndodhet jashtë Sarandës, në Metoq.

Shperndaje artikullin

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Reagojnë administratorët pas një proteste…(Video)

Nga Shpresa Dine Pas protestës së shitësve të mishit paraditen...

Pak fjalë për të madhin Thoma Gjonin.(Video)

Nga Shpresa Dine Thomai ka qënë dhe mbetet një nga...

Me mjeshtrin e drurit, atje në Lefterohorin e largët, usta Bili, sot 92 vjeç(Video)

Nga Shpresa Dine Që 16 -vjeç ka njohur vështirësitë e...

Skulptori Odise Papa, krijuesi i jetës së pandjeshme, mjeshtër i gdhendjes artistikisht të mermerit….(Video)

Nga Shpresa Dine Odisea Papa, është skulptori sarandiot, që njihet...