Tetori, muaji i ndërgjegjësimit për luftën ndaj kancerit të gjirit.

Nga Anita Marku
Tetori rozë është shpallur nga Organizata Botërore e Shëndetësisë si muaji i ndërgjegjësimit për sëmundjen e kancerit e gjirit.
Me një fjongo rozë dhe me më shumë vëmendje ndaj kontrolleve të shpeshta dhe këshillave të mjekëve, mund të shpëtohen jetë.
Ky muaj ndihmon në rritjen e vëmendjes dhe mbështetjes për vetëdijen, zbulimin dhe trajtimin e hershëm, si dhe kujdesin për këtë sëmundje.
Nga statistikat numrat janë të frikshëm. Kanceri i hershëm i gjirit zbulohen duke bërë mamografinë.
Kanceri i gjirit mund të shfaqet si në moshë të re ashtu dhe në çdo moshë.
Zbulimi i hershëm i sëmundjes mbetet si baza kryesore.
Kur kanceri i gjirit zbulohet në kohën e duhur, ekziston mundësia që të shërohet.
Si mund ta parandalojmë kancerin e gjirit?
Bëni një jetë të shëndetshme, duhet të bini në peshë, nëse jeni mbipeshë.
Duhet të përpiqeni të minimizoni stresin.
Lindja e fëmijës dhe ushqimi me gji janë shumë të rëndësishme për shëndetin e gjirit tuaj.
Mundohuni të bëni një aktivitet seksual të rregullt.
Ushqehuni duke ndjekur një diete të caktuar ku të përfshihen ushqimet e pasura me vitaminat A, E dhe C, p.sh., karota, spinaq, kajsi dhe agrume si dhe shumë ushqime të tjera. Është mirë që ato t‘i bëni pjesë të pandashme të dietës suaj ditore.

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Shkolla “Dea” koncert në Beograd(Video)

Shkolla jo publike ‘Dea” së shpejti me grupin e...

Shkolla jo publike 'Dea" së shpejti me grupin e...

Dita Kombëtare e vajzave në Arsimin Profesional(Video)

Ditën e sotme në kuadrin e Ditës Kombëtare të...