Përkujtohet 7 prilli i v. 1939 (Video)

- Advertisement -

Në sallën e Komitetit të Veteranëve dhe e pasardhësve të tyre, u përkujtua 7 prilli i vitit 1939, pushtimi i shqipërisë dhe i Sarandës nga fashistët italianë. Takimin e hapi Kryetarja e Komitetit të Veteranëve dhe e pasardhësve të tyre, znj Neriman Gjivogli e cila ja dha fjalën sekretarit të këtij komiteti z. Anastas Gurma. Në ligjëratën e tij z. Anastas, u përqëndrua në këto çështje: 1- Shqipëria në planet e pushtuesve italianë 2- Ndryshimet në të gjitha sektorët e shoqërisë shqiptare dhe vendosja e rregjimit të pushtimit 3- Rezistenca e popullit shqiptar dhe atij në sarandë ditët e pushtimit, 4-Ç’ndodhi me ushtrinë italiane pas kapitullimit?.

 

Për këtë të fundit ai u ndal në masakrën naziste të mbi 120 kuadrove të lartë ushtarak italian që u pushkatuan në Limion në fund të shtatorit të v. 1943 si dhe mbështetja që populli ynë ju dha ushtarëve italianë që qëndruan në shqipëri , si dhe mobilizimi i tyre në reparte të armatosura kundër gjermanëve siç ishte krijimi i batalionit partizan “Matteotti”me 80 ushtarë italianë në fillim dhe më vonë numuri i tyre shkoi në 150. 

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Shkolla “Dea” koncert në Beograd(Video)

Shkolla jo publike ‘Dea” së shpejti me grupin e...

Shkolla jo publike 'Dea" së shpejti me grupin e...

Dita Kombëtare e vajzave në Arsimin Profesional(Video)

Ditën e sotme në kuadrin e Ditës Kombëtare të...