Kalvari i gjatë i Kosovës për pavarësinë (Video -intervist 16.02.2008)

- Advertisement -

Një ditë para shpalljes të pavarësisë së Kosovës, në studion e TV Jonit, përgjegjësi i Muzeut të Sarandës z. Vladimir Kodhelaj jep një intervistë përpara gazetares së këtij televizioni znj. Floriana Koka. Z. Vladimir bëri një ekspoze të luftës e përpjekjeve të popullit shqiptar të Kosovës përballë planeve, politikave shoviniste, shkombëtarizuese të regjimeve dhe shtetit serb. Ai trajton një sërë çështje të rëndësishme të mardhënjeve ndërmjet tyre, që karakteizoheshin nga genocidi nga njëra ane e shtetit serb dhe qëndresa e vazhdushme e popullit shqiptar të kosovës, për liri e pavarësi. Ai në këtë intervistë flet për programet shoviniste, masakrat e vazhdushme siç ishin ato në fillimet e shk. të kaluar, në vitet 1944-1948, në vitin 1956, 1968, 1976, 1981, 1990 dhe 1999. Janë fakte shumë interesante të prura nga z. Vladimir Kodhela, por më  tepër ndiqni intervistën.

 

 

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Shkolla “Dea” koncert në Beograd(Video)

Shkolla jo publike ‘Dea” së shpejti me grupin e...

Shkolla jo publike 'Dea" së shpejti me grupin e...

Dita Kombëtare e vajzave në Arsimin Profesional(Video)

Ditën e sotme në kuadrin e Ditës Kombëtare të...