Fushatë sensibilizuese për kancerin e gjirit me gratë në bashkinë Finiq

- Advertisement -

“Tetori rozë “ nuk është anashkaluar nga bashkia Finiq. Si i tillë ka qenë pjesë e veprimtarive me gratë e bashkisë.
“Tetori, si zakonisht, njihet ndërkombëtarisht si muaji i kordeles rozë, “Muaji i Parandalimit dhe Informimit mbi Kancerin e Gjirit”, kushtuar veprimeve të informimit dhe ndërgjegjësimit. Në një përpjekje të përbashkët për të zgjuar popullatën femërore, mbi zhvillimin e shpejtë të epidemisë tek seksi i ndjeshëm kryesisht, pasi rreth 1.5 milionë gra diagnostikohen çdo vit në mbarë botën .
Duke pasur parasysh se diagnostikimi i hershëm, kombinuar me kontrollin parandalues ​​mund të jenë “armë” jetëshpëtuese në duart e një gruaje për eliminimin e sëmundjes, Drejtoria e Mbrojtjes Sociale dhe Shëndetit të Bashkisë, planifikoi dhe kreu veprime informuese, nga fillimi i këtij muaji në të gjitha njësitë administrative të bashkisë, sepse PARANDALIMI SHPËTON JETË”, bëhet publike në faqen e bashkisë Finiq.

/sarandalife.al/

Shperndaje artikullin

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Reagojnë administratorët pas një proteste…(Video)

Nga Shpresa Dine Pas protestës së shitësve të mishit paraditen...

Shitësit e mishit në protestë për mosfunksionimin e thertores (Video)

Nga Shpresa Dine SARANDE/ Shitës të mishit në Sarandë janë...

Pak fjalë për të madhin Thoma Gjonin.(Video)

Nga Shpresa Dine Thomai ka qënë dhe mbetet një nga...

Me mjeshtrin e drurit, atje në Lefterohorin e largët, usta Bili, sot 92 vjeç(Video)

Nga Shpresa Dine Që 16 -vjeç ka njohur vështirësitë e...