Aksioni i Ministrisë së Ballukut zbulon biznese me “linjë të dytë” të furnizimit me energji elektrike

- Advertisement -

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjitikës, me në krye Balinda Ballukun ka ndërmarrë një aksion për zbulimin e “linjave të dyta” të furnizimit me energji elektrike nëpër biznese dhe në bashkëpunim me Policinë e Shtetit janë zbuluar rreth 50 raste që po gjykohen për këtë vepër penale.

“Vjedhja e energjisë elektrike është krim dhe konsiderohet në Kod “vepër penale”

Në bashkëpunim me #Policinë e Shtetit janë zbuluar dhe proceduar nga #OSSH mbi 50 raste.

Mes tyre, me dhjetëra janë biznese, ndërsa forma më e përdorur është furnizimi me “linjë të dytë”.

Denonco vjedhjen:

𝗢𝗦𝗛𝗘𝗘 𝟬𝟰 𝟰𝟰𝟬 𝟭𝟰𝟭𝟰

𝗣𝗢𝗟𝗜𝗖𝗜𝗔 𝟭𝟭𝟮 “, bën thirrje Ministria e Infrastrukturës dhe Energjitikës në Facebook.

Vjedhja e energjisë elektrike ose impulseve telefonike, dëmtimi i matësit, si dhe çdo ndërhyrje tjetër e paligjshme dhe e paautorizuar në sistemin e matjes apo në rrjetin elektrik ose rrjetin telefonik, e kryer me qëllim përfitimi të paligjshëm, përbën vepër penale dhe dënohet me burgim deri në tre vjet. 

Kur kjo vepër penale kryhet në bashkëpunim, më shumë se një herë, ose nga përdoruesit jofamiljarë të energjisë elektrike ose të rrjetit të shërbimit telefonik, dënohet me burgim nga një deri në pesë vjet.

/sarandalife.al/

Shperndaje artikullin

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Reagojnë administratorët pas një proteste…(Video)

Nga Shpresa Dine Pas protestës së shitësve të mishit paraditen...

Shitësit e mishit në protestë për mosfunksionimin e thertores (Video)

Nga Shpresa Dine SARANDE/ Shitës të mishit në Sarandë janë...

Pak fjalë për të madhin Thoma Gjonin.(Video)

Nga Shpresa Dine Thomai ka qënë dhe mbetet një nga...

Me mjeshtrin e drurit, atje në Lefterohorin e largët, usta Bili, sot 92 vjeç(Video)

Nga Shpresa Dine Që 16 -vjeç ka njohur vështirësitë e...