Triumf i folkut delvinjot në Vranisht të Vlorës, nga Majlinda Qilimi

I gjendur në të majtë të rrugës së re të Lumit të Vlorës, Vranishti priti këtë fundvjeshte Festivalin Folklorik të shkollave 9-vjeçare të bashkive të jugut. Ky festival, nismë e Ministrisë së Kulturës, me mbështetjen e Ansamblit Foklorik “Bejkë e Bardhë” dhe zotit Kristo Çipa, u organizua nga Bashkia Himarë.
Mjediset e Shkollës së Mesme të Bashkuar “Hysen Cino” Vranisht, u zbukuruan nga ngjyrat e veshjeve popullore të Jugut të Shqipërisë. Siparin e festivalit e hapi drejtoresha e shkollës pritëse, e cila uroi mirëseardhjen gjithë grupeve të shkollave dhe theksoi rëndësinë e mbajtjes së këtij festivali në një zonë që ka histori në ruajtjen e traditave shqiptare foklorike.
Këngët labe me tematika të ndryshme, vallet e kënduara apo ato të shoqëruara me muzikë popullore, ritet e ninullat i dhanë më shumë dritë asaj dite të dielltë nëntori. Festivalin e përshëndeti edhe grupi polifonik i fshatit Vranisht në të cilin spikati vargu “Labëri veshur me këngë”. I tillë ishte mjedisi i krijuar në atë oborr shkolle.
Në fund të veprimtarisë nga juria e Festivalit u ndanë çmimet të cilët u akorduan për nxënës të veçantë të talentuar e çmimi më i madh i festivalit, Çmimi “Lefter Çipa”, iu dha grupit të nxënësve të Bashkisë Delvinë, për të cilët nuk qe çmimi i vetëm i fituar.
Nga ky festival u larguam me përshtypjet më të mira se kënga e vallja jonë e traditës, se ninulla e ritet do të vazhdojnë të këndohen edhe në të ardhmen në këtë zonë të veçantë të quajtur Labëri.

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Shkolla “Dea” koncert në Beograd(Video)

Shkolla jo publike ‘Dea” së shpejti me grupin e...

Shkolla jo publike 'Dea" së shpejti me grupin e...

Dita Kombëtare e vajzave në Arsimin Profesional(Video)

Ditën e sotme në kuadrin e Ditës Kombëtare të...