Syri i kaltër: Magjia e ngjyrës së pafundme dhe sekretet nën ujë

- Advertisement -

Syri i kaltër në Sarandë është një nga mrekullitë më të bukura natyrore të Shqipërisë. Përtej pamjes së tij të jashtëzakonshme dhe ujit të kristaltë, syri i kalter i detit Jon mbart një sekret të veçantë.

Një nga sekretet e syrit të kalter në Sarandë është origjina e ngjyrës së tij të thellë blu. Kjo ngjyrë vjen nga thellësia e ujit dhe përbërja e tij kimike, e cila përmban minerale të ndryshëm. Kombinimi i këtyre mineraleve dhe thellësia e  bëjnë që uji të jetë i pastër dhe i kthjellët, ndërkohë që ndihmon në shfaqjen e ngjyrës së jashtëzakonshme të kalter.

Sekreti i dytë i syrit të kalter në Sarandë është diversiteti i faunës dhe florës nën ujë. Zona rreth tij është një ambient natyror i pasur me një sërë llojesh të ndryshme të jetës ujore, si qepa e ujit, gjellëra dhe shtazë detare. Kjo bën që zona të jetë një vend i përshtatshëm për të bërë snorkeling dhe dyqane, si dhe për të shijuar bukuritë e jetës nën ujë.

Sekreti tjetër i syrit të kalter në Sarandë është rëndësia kulturore dhe historike që ai ka për vendin.

Syrin e kalter të Sarandës mund ta quajmë një thesar natyror dhe kulturore. Me pamjen e jashtëzakonshme, ujin e kristaltë dhe faunën dhe florën nën ujë, syri i kalter bën që Saranda të jetë një destinacion turistik magjepsës. Nëse vizitoni këtë zonë të Shqipërisë, mos harroni të shijoni sekretet e këtij syri të veçantë.

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Shkolla “Dea” koncert në Beograd(Video)

Shkolla jo publike ‘Dea” së shpejti me grupin e...

Shkolla jo publike 'Dea" së shpejti me grupin e...

Dita Kombëtare e vajzave në Arsimin Profesional(Video)

Ditën e sotme në kuadrin e Ditës Kombëtare të...