Qendër e përbashkët policore e doganore Shqipëri – Greqi. Zv.ministri tregon detajet e marrëveshjes tek “Ligjet” : Ja cështjet që do të trajtojë

- Advertisement -

Komisioni për Sigurinë Kombëtare ka miratuar projektligjin për një qendër të përbashkët policore dhe doganore me Greqinë. Zv.ministri i Brendshëm Andi Mahila ka treguar detaje nga marrëveshja e përbashkët mes dy vendeve.
Në fjalën e mbajtur ai theksoi qendra e përbashkët policore dhe doganore, do të ndihmojë në rritjen e bashkëpunimit mes dy vendeve në luftën kundër krimit ndërkufitar, krimit të organizuar dhe lidhjeve të tij, migracionin e paligjshëm, etj. Qendra do pozicionohet në territorin e Republikës greke në ndalesën aktuale të pikës së kalimit kufitar në Kakavijë dhe nuk do të ketë autoritet në vendimmarrje.
“Funksionimi i kësaj qendre nuk do sjellë mbivendosje me organet doganore policore pasi qëllimi është rritja dhe forcimi i bashkëpunimit të autoriteteve kompetente të palëve ndërmjet shkëmbimit të informacionit. Kjo është qendër e përbashkët e shkëmbimit dhe analizimit të informacionit. Kjo qendër trajton të gjithë çështjet dhe elementët që janë të ngjashme për të gjitha kalimit kufitar. Nuk është qendër e kalimit të përbashkët të mjeteve e mallrave. Shkëmbim informacioni për çështje të përbashkëta”, tha zv.ministri.
Kjo qendër është përcaktuar të ketë në mënyrë të barabartë 5 zyrtarë nga secila palë. Nga pala jonë është përcaktuar një punonjës policie me gradën nën komisar dhe 4 punonjës policie me gradën inspektor”, u shpreh ai.

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Shkrumbohet baranga në Shelegar, shkak telat e energjisë mbi çati

Ndërhyrja në kohë e sherbimit zjarrfikës të Sarandës ka...

Zbardhet ngjarja e djeshme në Sarandë. Shpallet në kërkim pronari i “Fantastic”

Zbardhet ngjarja e djeshme në Sarandë. Shpallet në kërkim...

Plazhi ‘Sirena Jonada’, 4 mijë firma në më pak në 24 orë nga publikimi i peticionit

Ka shkuar në 4 mijë, numri i personave të...