Përmirësohet bashkëpunimi dypalësh me Shqipërinë – Trajnimi i policëve shqiptarë në Greqi

- Advertisement -

Lefteris Oikonomou dhe Avdi Mahila ranë dakord për përmirësimin e bashkëpunimit dypalësh mes policisë greke dhe asaj shqiptare.
Marrëveshja mes zv.ministrit të Mbrojtjes Civile dhe zv.ministrit të Brendshëm të Shqipërisë parashikon zgjerimin e komunikimit në kufi, Qendrën e Përbashkët të Kontaktit në Kakavi, komitete të përbashkëta në një nivel më të lartë dhe trajnimin e policëve shqiptarë në Greqi.
Bisedimet mes dy zëvendësministrave në Tiranë u zhvilluan në një atmosferë mjaft pozitive, ndërsa në takime morën pjesë zyrtarë të lartë nga të gjitha anët.
Siç u bë e ditur nga Ministria e Mbrojtjes Civile, gjatë bisedimeve u ra dakord që të caktohen takime të drejtuesve nga të dyja palët për ngritjen, stafizimin dhe funksionimin sa më të shpejtë dhe më të mirë të Qendrës së Përbashkët të Kontaktit në Kakavia, me qëllim shkëmbimin e informacionit dhe ndërtimi i besimit midis dy forcave policore për të trajtuar krimin e organizuar, trafikimin dhe përmirësimin e bashkëpunimit doganor.
Vëmendje e veçantë iu kushtua transferimit të njohurive, përvojës dhe trajnimeve nga pala greke tek pala shqiptare, duke pasur parasysh vendimin e Shqipërisë nga viti 2020 për të vijuar me ngritjen dhe funksionimin e Njësisë së të Dhënave të Pasagjerëve (PNR).
Theks i veçantë iu kushtua përgatitjes së programeve të trajnimit për punonjësit e policisë shqiptare nga Shkollat ​​e Akademisë së Policisë Helenike. dhe shërbime të tjera përkatëse, për çështje që lidhen me transaksionet ndërbankare dhe “pastrimin e parave”, krimin kibernetik, bullizmin kibernetik, por edhe në menaxhimin – analizën e informacionit.
Gjithashtu u vendos që të përmirësohet bashkëpunimi ndërkufitar midis Greqisë dhe Shqipërisë, duke zgjeruar takimet e rregullta të zyrtarëve të dy palëve, jo vetëm në nivel të drejtorive fqinje të policisë, por edhe në nivel më të lartë rajonal.
Së fundi, mes dy zëvendësministrave pati bashkëpunim për përgatitjen sa më të mirë të vizitës së ardhshme të ministrit të Brendshëm shqiptar Bledi Çuçi – me të cilin z. Oikonomou pati një takim të shkurtër në Athinë – dhe takimet që do të ketë me ministrin e Mbrojtjes Civile. T. Theodorikakos, Ministri i Brendshëm M. Voridis dhe Ministri i Emigracionit dhe Azilit N. Mitarakis.
Z. Oikonomou vuri në dukje gjatë bisedimeve se si minoriteti grek në Shqipëri ashtu edhe qytetarët shqiptarë që punojnë dhe jetojnë në Greqi janë një “urë e qëndrueshme miqësie dhe bashkëpunimi midis dy vendeve fqinje”.
Zëvendësministri i Mbrojtjes së Qytetarit, me rastin e pranisë së tij në Tiranë, ka zhvilluar të hënën, më 14 mars, një takim me Kryepeshkopin e Shqipërisë, z. Anastasios, me të cilin ndër të tjera ka bërë pelegrinazh në kishën emblematike të Shqipërisë Ringjallja.

Shperndaje artikullin

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Reagojnë administratorët pas një proteste…(Video)

Nga Shpresa Dine Pas protestës së shitësve të mishit paraditen...

Shitësit e mishit në protestë për mosfunksionimin e thertores (Video)

Nga Shpresa Dine SARANDE/ Shitës të mishit në Sarandë janë...

Pak fjalë për të madhin Thoma Gjonin.(Video)

Nga Shpresa Dine Thomai ka qënë dhe mbetet një nga...

Me mjeshtrin e drurit, atje në Lefterohorin e largët, usta Bili, sot 92 vjeç(Video)

Nga Shpresa Dine Që 16 -vjeç ka njohur vështirësitë e...