Kryeministri grek Mitsotakis pritet mes shumë minoritarëve në Livadhja(Video)

- Advertisement -

Kryeministri i Greqisë Misotaqis u ndal paraditen e sotme në Livadhja në kuadër të vizitës së tij në Shqipëri.
Në qendër të Livadhjasë kryeministri grek u prit nga përfaqësuesit e pushtetit vendor dhe deputët Kuri, Kumbaro e Denaj. Mitsotakis vizitoi shkollën e Livadhjasë ku fëmijët e pritën me këngë e poezi në gjuhën greke. Kryetari i bashkisë së Finiqit, Kristaq Kiço ka falënderuar ardhjen e kryeministrit grek në bashkinë e Finiqit. Ajo që ra në sy në fjalën e tij, i cili gjithë kohës foli greqisht, ishte ankesa për pronat. Kiço kërkoi para Mitsotakis përmirësimin e rrjetit të energjisë elektrike dhe të furnizimit me ujë, infrastrukturë në brendësi të fshatrave, pasi një pjesë e fshatrave s’kanë rrugë ujë dhe drita.
Ndërkohë që u shpreh se marrëdhëniet e bashkisë Finiq me qeverinë shqiptare janë të mira.
Mitsotakis e ka quajtur pritje entuziaste, ardhjen e tij mes banorëve të bashkisë Finiq. Ka falënderuar dhe është shprehur se qeveria greke i di problemet e minoritetit dhe do të lobojë si një faktor i rëndësishëm në përcjelljen e zërit të minoritetit pranë qeverisë shqiptare. Premtoi se nuk do jetë vizita e fundit në minoritet dhe garantoi se do të jetë zë i rëndësishëm në BE për Shqipërinë.

 

 

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Lamtumirë “Aktori i madh i roleve të vogla”, Lek Mosi (Video)

    Nga Vangjel Agora    Nëse ka qenë dikur...

Nga Adrian Gurma: Kryebashkiakët e Qarkut Vlorë takim në Sarandë

Ishte kënaqësi pjesmarrja në Tryezën e mbajtur në Sarandë,...

80-vjetori i Çetës “Çamëria” nga Musa Kola

Sot përkujtohet 80-vjetori i krijimit të së parës çetë...

NGA THOMA NIKA : PROKOPI I DIJSHËM, PO AQ SA I GUXIMSHËM (VIDEO 2011)

Sot inxhinjeri pasionant i pyjeve dhe ekologu Prokop Qirjaqi...