555-vjetori i vdekjes së Heroit Kombëtar Gjergj Kastioti Skënderbeu Vargje nga Vojsava Nelo

EMRI IM
(Sot, ne 555-vjetorin e perjetesimit te Gjergj Kastriot Skenderbeut, -Heroi yne Kombetar).
Emrin e një nëne më kanë vënë,
që lindi një djalë trim për këtë dhe.
Me emrin Gjergj e quajti toka ime,
dhe gjysëmhëna turke, e thirri Skenderbe.
Sa herë që i hipte kalit ai trim,
gjysëmhëna turke kishte perëndim.
Vojsava erdhi gjer tek ne si Vjosa.
Ajo midis nesh rri gjithmonë nënë.
Emrin e një nëne trimi më kanë vënë.
Në emrin tim Gjergja të rinj rriten…
….
(Kjo poezi eshte botuar ne librin tim te pare “KUR CELIN ENDRRAT”, 1977. SHB “N.Frasheri)

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Shkolla “Dea” koncert në Beograd(Video)

Shkolla jo publike ‘Dea” së shpejti me grupin e...

Shkolla jo publike 'Dea" së shpejti me grupin e...

Dita Kombëtare e vajzave në Arsimin Profesional(Video)

Ditën e sotme në kuadrin e Ditës Kombëtare të...