Sotir Klironomi, mjeshtri i motorrave të ish-Parkut Automobolistik të Sarandës.(Video)

- Advertisement -

Sotir Klironomi, mjeshtri i djeshëm i Parkut në Sarandë edhe sot, edhe pse pensionist e ka pasion artin e tij. Në atë mjedisin modest pranë banesës së tij, 77-vjeçari ka krijuar një ofiçinë të thjeshtë, ku riparon paisjet elektroshtëpiake të dëmtuara, grup motorash të çdo lloi, ora etj.Sotir Klironomi është ai që pasioni e shtyu që të prodhonte me dijet dhe duart e veta motorrin, por edhe syze, apo dushin me vajguri të periudhës së monizmit që sarandiotët dhe jo vetëm e mbajnë mend mire, se kush e kish e ruante me fanatizëm, por edhe lavazhon.Por Sotir Klironomi, ky mjeshtër i djeshëm, premton se sa të ketë jetë nuk do largohet nga punishtja e tij modeste. Madje ai premton se është i gatshëm që edhe për të rinj që e duan profesionin e tij është i gatshëm t’ua japë.

Prej 54 vitesh Sotir Klironomi është edhe pjesë e Orkestrës Frymore të qytetit, me trombonin e tij.

 

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Shkolla “Dea” koncert në Beograd(Video)

Shkolla jo publike ‘Dea” së shpejti me grupin e...

Shkolla jo publike 'Dea" së shpejti me grupin e...

Dita Kombëtare e vajzave në Arsimin Profesional(Video)

Ditën e sotme në kuadrin e Ditës Kombëtare të...