Përkujtohen 150 oficerë italianë të martirizuar të divizionit “PERUGIA”

- Advertisement -

Pranë memorialit në ish bazën ushtarake të Limjonit, u nderua kujtimi i 150 oficerëve të Divizionit historik “Perugia”, të cilët u martirizuan më 1943. Ambasadori i Republikës Italiane në Shqipëri z.Fabrizio Bucci, Kryetari i Bashkisë z.Adrian Gurma, Atasheu Ushtarak z.Nicolas Piccoli, Prefekti i Qarkut Vlorë z.Flamur Mamaj dhe në prani të autoriteteve ushtarake e civile nga qyteti i Sarandës, i dhanë nderimin ushtarakëve italianë të pushkatuar e pastaj të hedhur në det, në operacione të padrejta ndëshkuese.

Qoftë i përjetshëm kujtimi i tyre!

Vitale qoftë miqësia natyrale mes Shqipërisë dhe Italisë!

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Shkolla “Dea” koncert në Beograd(Video)

Shkolla jo publike ‘Dea” së shpejti me grupin e...

Shkolla jo publike 'Dea" së shpejti me grupin e...

Dita Kombëtare e vajzave në Arsimin Profesional(Video)

Ditën e sotme në kuadrin e Ditës Kombëtare të...