Michailidou: Mbështetim të moshuarit shqiptarë emigrantë të pasiguruar me Ndihmën e Solidaritetit Social

- Advertisement -

Ministria e Punës dhe Çështjet sociale greke nē një njoftim për shtyp publikon dhënien e ndihmës së solidaritetit social për të moshuarit e pasiguruar për anëtarët e minoritetit grek në Shqipëri. Shteti grek thotë njoftimi jep ndihmën e solidaritetit social “për arsye kombëtare dhe në shprehje praktike të solidaritetit të tij me diasporën”.
Përfitues të kompensimit në fjalë – që do të jepet nga OPECA – janë të gjithë ata që posedojnë letërnjoftim të posaçëm të emigrantit që është marrë në konsideratë nga një autoritet publik grek ose ata që vendimi i natyralizimit të të cilëve si emigrantë është botuar në Fletoren e Qeverisë dhe pavarësisht ku banojnë në Greqi apo Shqipëri.
Dorëzimi i aplikimeve , si dhe përpunimi i tyre, do të bëhet përmes një platforme të veçantë elektronike. Synimi është që shërbimet e OPECA-s të veprojnë më shpejt, por edhe të thjeshtësojnë procedurën “për ta bërë më të lehtë për përfituesit e moshuar”, thekson ministria përkatëse.
“Emigracioni është për ne një kapital i vlefshëm kombëtar që duhet ta ruajmë duke njohur grekët mërgimtarë dhe pjesëtarët e minoriteteve greke kudo që janë për kontributin e tyre në ruajtjen e grekëve”, nënvizoi Domna Michailidou ., duke shtuar se “duhet të tregojmë solidaritetin tonë në praktikë dhe të mbështesim jetesën e tyre të denjë kudo që janë. Me kompensimin e Solidaritetit Social për të moshuarit emigrantë të pasiguruar të Shqipërisë, ne po bëjmë një hap të vogël në këtë drejtim”

Shperndaje artikullin

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Reagojnë administratorët pas një proteste…(Video)

Nga Shpresa Dine Pas protestës së shitësve të mishit paraditen...

Shitësit e mishit në protestë për mosfunksionimin e thertores (Video)

Nga Shpresa Dine SARANDE/ Shitës të mishit në Sarandë janë...

Pak fjalë për të madhin Thoma Gjonin.(Video)

Nga Shpresa Dine Thomai ka qënë dhe mbetet një nga...

Me mjeshtrin e drurit, atje në Lefterohorin e largët, usta Bili, sot 92 vjeç(Video)

Nga Shpresa Dine Që 16 -vjeç ka njohur vështirësitë e...