Seminar trajnimi i Qendrës Ndërinstitucionale Operacionale Detare në Portin e Sarandës

- Advertisement -

-Qendra Ndërinstitucionale Operacionale Detare è Shqipërisë zhvilloi në datat 23 dhe 24 mars në Portin e Sarandës seminarin me temë, “Njohja dhe përdorimi i sistemit bazë të të dhënave për trafikun Detar në Shqipëri”.

Në këtë seminar kanë marrë pjesë të gjitha institucionet shtetërore që kanë lidhje me procesin e lundrimit dhe përpunimit të mjeteve detare në Portin e Sarandës si, Drejtoria e Portit Sarandë Sh. A, Komisariati Policisë Kufitare Sarandë, Kapiteneria Sarandë, Drejtoria Rajonale e Doganës Sarandë, Roja Bregdetare Sarandë, Inspektorati i Shëndetësor vendor, të cilat kanë detyrim ligjor miratimin e dokumentacioneve për hyrje daljet e anijeve tregtare, turistike dhe varkave apo mjeteve lundruese turistike dhe të peshkimit në Port dhe përpunimit të tyre..Njohja dhe përdorimi i Sistemit bazë të të dhënave për trafikun Detar është një detyrim ligjor i të gjitha institucioneve dhe agjencive e agjentëve detarë që operojnë në industrinë e lundrimit dhe përpunimit Detar.
Ky trajnim është zhvilluar gjithashtu edhe me operatorët dhe agjencitë private të cilat operojnë në Portin e Sarandës me qëllim lehtësimin dhe shpejtimin e marrjes si të lejeve dhe procesit të punës së përditshme për ta.

Shperndaje artikullin

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Reagojnë administratorët pas një proteste…(Video)

Nga Shpresa Dine Pas protestës së shitësve të mishit paraditen...

Shitësit e mishit në protestë për mosfunksionimin e thertores (Video)

Nga Shpresa Dine SARANDE/ Shitës të mishit në Sarandë janë...

Pak fjalë për të madhin Thoma Gjonin.(Video)

Nga Shpresa Dine Thomai ka qënë dhe mbetet një nga...

Me mjeshtrin e drurit, atje në Lefterohorin e largët, usta Bili, sot 92 vjeç(Video)

Nga Shpresa Dine Që 16 -vjeç ka njohur vështirësitë e...