Video: Pak çaste me peshkatarin e vjetër Sovi Maska

- Advertisement -

Sovjet Maska është një ndër peshkatarët më të vjetër të Sarandës. Peshkimin me grep si amator e ka filluar që kur ishte 7 vjeç dhe atëherë peshkonte me fijet e bishtit të kalit. Kur u rrit nisi punën në Ndërmarjen e Peshkimit, si marinar në një peshkarexhë, Flug, siç quheshin atëhere. Në vitet ‘70 Saranda kishte vetëm dy fluga që peshkonin me rrjeta. Atje ai mësoi dhe mjeshtrinë e qepjes së rrjetave, duke u bërë kështu një specialist i vërtetë. Si marinar ai punoi për 50 vjet dhe shumë vite të tjera ushtroi zanatitn e mjeshtrit të rrjetave të peshkimit, zanat që vazhdon ta ushtrojë edhe sot. Por mjeshtri Sovjet nuk është dakort me mënyrën, kohën, si peshkohet, tregtimin e peshkut sot, mēnyrë kjo që dëmton rëndë dhe në mënyrë masive faunën e detit.

 

Shperndaje artikullin

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Reagojnë administratorët pas një proteste…(Video)

Nga Shpresa Dine Pas protestës së shitësve të mishit paraditen...

Shitësit e mishit në protestë për mosfunksionimin e thertores (Video)

Nga Shpresa Dine SARANDE/ Shitës të mishit në Sarandë janë...

Pak fjalë për të madhin Thoma Gjonin.(Video)

Nga Shpresa Dine Thomai ka qënë dhe mbetet një nga...

Me mjeshtrin e drurit, atje në Lefterohorin e largët, usta Bili, sot 92 vjeç(Video)

Nga Shpresa Dine Që 16 -vjeç ka njohur vështirësitë e...