Mbërrin për herë të parë në Sarandë “THE WORLD”.

Krocera më unike në botë,e vetmja e llojit të vet, vjen në Sarandë nga agjensia turistike “Shkëndia Travel”,një nga agjensitë e para të qytetit të Sarandës dhe gjithë Shqipërisë së pas viteve 90′.
MS The World është një anije turistike rezidenciale private që funksionon si një kompleks bashkëpronësie, me apartamente të mëdha që mund të blihen. Banorët, nga shumë vende, mund të jetojnë në bord ndërsa anija udhëton. Disa banorë zgjedhin të jetojnë në bord me kohë të plotë, ndërsa të tjerë vizitojnë periodikisht gjatë gjithë vitit. Anija ka 165 rezidenca ,nga të cilat 106 apartamente,19 studio- apartamente dhe 40 studio.Të gjitha në pronesi të banorëve të anijes.Përdorimi mesatar është 150-200 banorë dhe të ftuar.Ekuipazhi përbëhet nga 280 persona.
Që nga 28 janari 2017, The World mban rekordin botëror për udhëtimin më jugor të anijes, të arritur nga kapiteni i saj Dag H. Sævik dhe 63 banorët në bord në atë kohë, si dhe anëtarët e ekuipazhit. Anija arriti 78°43•997′J dhe 163°41•421′V në Gjirin e Balenave në Detin Ross të Antarktidës.

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Lamtumirë “Aktori i madh i roleve të vogla”, Lek Mosi (Video)

    Nga Vangjel Agora    Nëse ka qenë dikur...

Nga Adrian Gurma: Kryebashkiakët e Qarkut Vlorë takim në Sarandë

Ishte kënaqësi pjesmarrja në Tryezën e mbajtur në Sarandë,...

80-vjetori i Çetës “Çamëria” nga Musa Kola

Sot përkujtohet 80-vjetori i krijimit të së parës çetë...

NGA THOMA NIKA : PROKOPI I DIJSHËM, PO AQ SA I GUXIMSHËM (VIDEO 2011)

Sot inxhinjeri pasionant i pyjeve dhe ekologu Prokop Qirjaqi...