Evis Kushi për degët e mësuesisë: Bursa maturantëve që zgjedhin këtë profesion

- Advertisement -

Maturantët që do të zgjedhin degët e mësuesisë do të stimulohen financiarisht. Bursa dhe reduktim të tarifës së shkollimit, këtë formë duket se do të ndjekë ministrja Evis Kushi për të shpëtuar nga mbyllja degët në rrezik.

E pyetur nga A2 CNN për shqetësimin e ngritur nga shkollat e larta për nivelin e dobët të studentëve, ministrja Kushi deklaroi rritja e mesatares për t’u pranuar në këto degë do të ndryshojë situatën nga Elbasani ku ndoqi një nga projektet “shkolla qendër komunitare”, ministrja Kushi deklaroi se edhe fondi i ekselencës tashmë do të përdoret vetëm për studentët brenda Shqipërisë.

Ndërkohë shkollat e larta vijojnë të kërkojnë politika mbështetëse për degët e mësuesisë dhe këtë profesion që po kërkohet gjithnjë e më pak.

Postimet e fundit

Më shumë si ky artikull
Të ngjashme

Aktivitet sensibilizues “Jo dhunës ” ndaj grave (Video)

Projekti “Rinia në Fokus II”, me mbështetjen e Bashkisë...

Sukses i rradhës i sportistit sarandiot në SHBA, Enea Lapa (Video)

Një sukses i garantuar i sportistit sarandiot me banim...

E çuditshme, por e vërtetë, deti s’gjen qetësi as në dimër(Video)

Edhe pak ditë dhe hymë zyrtarisht në stinën e...

Dritat e pemës së Krishtlindjeve në Athinë, ndizen nga Kryebashkiaku Gurma

Sot në Athinë pak orë më parë... Të gjithë bashkë...